Nå er det rabarbrasesong!
Rabarbragrøt med sukker og melk er vårens og tidligsommerens beste dessert. Følg med på plantene dine, de siste dagene har de strekt seg godt og begynner nå å bli klare for bruk.
Rabarbragrøt er en tradisjonell dessert som vi alle har et forhold til, og det er så enkelt å tilberede når råvarene står klare i hagen!
Jeg synes at litt vanilje i rabarbragrøten gir en ekstra god smak.
Ingredienser:
1 kg rabarbra
10 dl vann
300 g farin
ca. 60 g potetmel
1 vaniljestang eller litt vaniljesukker
1 ss sitronsaft
2 ss potetmel
4 ss kaldt vann
Fremgangsmåte:
Skjær den rensede rabarbraen i små biter og ha den i en kjele med sukker og vann. Snitt opp vaniljestangen og ha både vaniljefrø og selve vaniljestangen (eller smak til med vaniljesukker) i kjelen sammen med sitronsaft. Kok til rabarbraen er myk og begynner å gå i stykker, Fjern vaniljestangen. Jevn deretter grøten med en jevning av potetmel og litt vann. Ta jevningen i litt forsiktig, så ikke grøten blir for tykk og stiv.
Når du har tømt grøten i en skål, kan du drysse over litt farin så du unngår snerk på grøten.
Rabarbragrøt er en nydelig dessert!